Winstwaarschuwing Nutreco is tijdelijke dip

Tijdens een tussentijds handelsbericht voor het derde kwartaal gebaseerd op verkoopaantallen heeft diervoederbedrijf Nutreco de outlook voor het hele jaar bescheiden neerwaarts bijgesteld. ABN Amro denkt dat sprake is van een tijdelijke dip en handhaven de opinie kopen voor het aandeel.

Het bedrijf gaat voor de tweede jaarhelft nog altijd uit van 2% EBITA-groei naar EUR 161 miljoen, waar het eerste halfjaar een daling liet zien van 9%.

De outlook vertelt een positief verhaal over de veerkracht van de resultaten van Nutreco tijdens tegenwind. ABN Amro is van mening dat de neerwaartse bijstelling van de outlook niet moet worden overdreven.

De volumeontwikkeling van het bedrijf bevindt zich voor het vierde opeenvolgende kwartaal in negatief territorium. Het gaat om een daling van 1,3% in het derde kwartaal, toe te schrijven aan een 11,5% volumedaling bij de divisie Mengvoer. Dat percentage is overigens minder slecht dat de 5% volumedaling in de eerste jaarhelft.

Voor het hele jaar rekent Nutreco nu op een operationele winst (EBITA) van circa EUR 255 miljoen in plaats van EUR 262 miljoen, net zoals vorig jaar.

Het gat in de verwachtingen is hoofdzakelijk toe te schrijven aan Visvoer dat kampt met margedruk in Noorwegen, lagere resultaten in China en lagere resultaten voor Mengvoer door volumedruk en negatieve wisselkoerseffecten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content