Winstherstel zet zich, maar verwachtingen beleggers te hoog gespannen

De stroom van kwartaalresultaten in de VS zwelt aan, met vorige week al heel wat cijfers in de VS. Op indexniveau blijft de worsteling met de weerstandszone aanhouden, zo merkt ABN Amro op. Individuele aandelen maken wel grote sprongen op basis van de gepubliceerde cijfers.

De indruk is dat het winstherstel zich in grote lijnen voortzet maar dat de verwachtingen van beleggers hoog gespannen zijn. Met name als het om de toekomstparagraaf gaat ontstaat makkelijk teleurstelling.

Op dit vlak moet het Europese bedrijfsleven terughoudendheid tonen. Winstgroei is sterk afhankelijk van export naar Azië en dat levert op dit moment twee belangrijke voorbehouden op.

Beleidsmakers in Azië proberen de economische groei te remmen en de zwakke dollar leidt tot valutaire tegenwind.

Ondanks deze voorbehouden blijft de onderliggende trend volgens ABN Amro het winstherstel bevestigen en ook op macro-economisch gebied blijven de geluiden redelijk positief.

Aandelenmarkten blijven dan ook goed liggen en men moet even afwachten of het macro-economische en bedrijfsnieuws komende weken het duwtje in de rug van de aandelenmarkt oplevert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content