Wim Hoste (KBC Securities): “Goede topline bij Sioen”

Sioen realiseerde vorig jaar een geconsolideerde netto omzet uit voortgezette activiteiten van 292,0 miljoen EUR, een stijging met 15,9 % tegenover vorig boekjaar.

Het nettoresultaat bedroeg 18,1 miljoen EUR of 6,2 % op netto omzet. De netto kasstroom steeg met 5,6 miljoen EUR tot 24,3 miljoen EUR.

De EBITDA bedroeg 38,4 miljoen EUR (13,2 % op netto omzet). De EBIT verdrievoudigde en bedroeg 21,7 miljoen EUR (7,4 % op netto omzet).

De interne groeimotoren voor de toekomst zijn: innovatie en de geslaagde lancering van een aantal recent ontwikkelde producten. Daarnaast wint Sioen bij de hernieuwde economische dynamiek in de afzetmarkten.

De druk van de grondstofprijzen en de scherpe concurrentie op sommige low-end markten blijven echter hoog. Stijgende prijzen van grondstoffen zal het bedrijf verrekenen en compenseren door efficiëntieverbeteringen (procesmatig en productmatig).

Wim Hoste (KBC Securities): “Ik zag een goede topline bij Sioen, maar de grondstoffenprijzen wogen op de marges. Het advies wordt verlaagd van kopen naar accumulate.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content