Werkloosheid in Spanje en Frankrijk blijft stijgen, bedrijven zijn zeer voorzichtig

Op macro-economisch vlak was er vandaag weinig opbeurend nieuws in de eurozone. De index van de aankoopmanagers wijst op aanhoudende zwakte, maar ook de evolutie van de werkloosheid baart de beleggers zorgen. De werkloosheidsgraad in de eurozone heeft volgns RBC Capital Markets het hoogste niveau sinds de jaren 60 bereikt.

Twee landen springen er in negatieve zin uit. In Spanje zijn er vorige maand opnieuw 80.000 werklozen bijgekomen, maar ook in Frankrijk was er een opmerkelijke toename van de werkloosheid. Veel bedrijven zijn gezien de huidige omstandigheden weigerachtig om mensen in dienst te nemen, eerder zullen ze zelfs aan ontslagen denken.

De Europese beurzen zijn niettemin hoger gesloten, met redelijke winsten voor de belangrijkste indices. De BEL 20 werd uiteindelijk 1,21% boven het slotniveau van afgelopen vrijdag afgevlagd. Op de valutamarkten kreeg de euro weer wat klappen.

Belgacom stelt haar nieuw voetbalaanbod voor en lanceert ‘ Belgacom 11+ ‘, een nieuwe zender naast ‘Belgacom 11’.

Belgacom 11 blijft het Belgische voetbal gratis aanbieden. Dit betekent wekelijks de vijf wedstrijden van de Jupiler Pro League, waaronder exclusief alle thuiswedstrijden van Sporting Charleroi en Waasland-Beveren, plus wedstrijden van de tweede klasse.

Belgacom 11+, de nieuwe voetbalzender van Belgacom, brengt de volledige UEFA Champions League op het scherm, plus het beste van de Spaanse en de Portugese Liga, de Spaanse beker, de Jupiler Pro League in Multi Live en exclusieve voetbalprogramma’s voor slechts € 9,95 per maand.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content