Wereldwijde economische groei kan een decennium lang zwak blijven

De wereldwijde economische groei kan een decennium lang zwak blijven, het zou zodoende 10 jaar of zelfs langer kunnen duren alvorens de groei weer de pre-crisis niveaus heeft bereikt.

Het gevolg daarvan is dat de werkloosheidsgraad hoog kan blijven. Dat is de mening van Carmen Reinhart en Vincent Reinhart, twee economen die hun rapport over de economie vorige week aan de FED voorstelden.

Zij gaan er van uit dat de groei in een periode volgende op een zware financiële crisis duidelijk lager ligt dan in ‘normale’ tijden. Dit scenario staat ons volgens de Reinharts ook ditmaal te wachten.

Vincent Reinhart en zijn vrouw Carmen zijn niet de eerste de beste, zij is professor aan de universiteit van Maryland, hij werkte voor de FED en is nu professor aan het American Enterprise Institute.

In hun visie is er na een crisisperiode minder krediet beschikbaar en dat zal de economische groei gedurende een bepaalde periode afremmen. Politici moeten er zelfs rekening mee houden dat groei, tewerkstelling en kredietverstrekking nooit meer de niveaus van voor 2007 gaat bereiken, aldus de Reinharts.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content