Wereldwijde beleggingsstrategie moet helderder zijn dan ooit

In de huidige context moet een wereldwijde beleggingsstrategie volgens Carmignac helderder zijn dan ooit, en alle touwtjes in handen houden.

Want de daadkracht van de Fed en de ECB, als die al wordt volgehouden, is de keerzijde van een alarmerende wereldwijde economische situatie.

Het één moet verwelkomd worden en voor het ander moet men zich hoeden. Dit werkt door in de samenstelling van de portefeuilles van Carmignac, waarin nu een plaats zal worden ingeruimd voor ondernemingen die rechtstreeks profiteren van de steun van de ECB (aandelen en bedrijfsobligaties van Europese banken, staatsobligaties van perifere landen voor de obligatiefondsen), maar waarin de voorkeur zal blijven uitgaan naar ondernemingen die nauwelijks afhankelijk zijn van de economische cyclus.

Europese Centrale Bank zal oorlog niet in één slag winnen

We staan aan de vooravond van reflatiepoging van centrale banken

Dit werkt volgens Carmignac ook door in de handhaving, of zelfs versterking, van de goudposities (aan de vooravond van een reflatiepoging van de centrale banken), en, voor de fondsen die dat kunnen, van in lokale valuta luidende schulden van opkomende landen, die profiteren van de vertraging van de wereldeconomie.

In dit kader moet worden opgemerkt dat aandelen uit opkomende landen, waarvan het koersverloop erg achterblijft, uiteindelijk niet alleen zouden kunnen profiteren van een wereldwijde daling van de risicoaversie maar tegelijkertijd ook van de constante rentedaling in opkomende landen.

Een verantwoord beheer houdt volgens Carmignac ook in dat de blootstelling van de fondsen snel aangepast moet kunnen worden, zoals afgelopen zomer gebeurde, want de door de Europese Centrale Bank verklaarde oorlog zal niet in één slag

worden gewonnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content