Wereldbank ziet groei in Azië terugvallen tot laagste niveau in 11 jaar

De Aziatische beurzen noteren in het rood, waarbij de belangrijkste indices onder de nullijn zijn teruggevallen. In China wordt na een feestweek opnieuw gehandeld, maar vandaag bleef de beurs van Tokio dicht. Volgens HSBC zou de Chinese index van de aankoopmanagers in de dienstensector een krachtig herstel hebben laten optekenen.

Volgens de Wereldbank zou de Chinese economie echter dieper kunnen wegzakken dan aanvankelijk was aangenomen. De vertraging zou bovendien langer kunnen duren dan algemeen wordt verwacht. De wereldbank ziet de groei in Azië dan ook terugvallen tot het laagste niveau in 11 jaar.

Op de beurzen is de situatie enigszins onzeker geworden, het is de vraag of er nog veel hausse-potentieel beschikbaar is. De meeste beleggers wachten op nieuwe signalen, zoals bijvoorbeeld blijkt uit het technische beeld van de AEX-index in Amsterdam.

AEX-index nog steeds geklemd

De AEX-index zit nog steeds klem tussen de (paarse) dalende weerstandslijn en de horizontale steun van 321,77 punten. Een uitbraak buiten deze range (op basis van een slotkoers) gaat de nieuwe richting aangeven. Op dit moment wordt volgens ABN Amro de dalende weerstandslijn weer getest.

Een doorbraak erboven effent de weg voor een stijging richting de recente top van 340,22. Gezien het feit dat bij een nipte doorbraak van de AEX de RSI waarschijnlijk binnen de dalende trend blijft, is er dan reden om alert te zijn op de vorming van een lagere top onder 340,22 punten. Dit betekent dus nieuwe signalen afwachten.

De bovenkant van een groot consolidatiepatroon (driehoek) heeft in de afgelopen weken voor een beperkte daling gezorgd. Het breken van het korte termijn stijgende trendkanaal en een lagere bodem signaleren binnen het genoemde patroon een correctieve fase.

Zolang een herstel onder 340,22 punten blijft steken, is volgens ABN Amro het beeld voor de AEX-index kwetsbaar en blijft er risico bestaan voor lagere niveaus. De lange termijn steunniveaus zijn 311,22 en 281,03 punten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content