Weinig beweging op de Europese beurzen, Bekaert haalt flink uit
Nu er geen direct gevaar dreigt uit de (altijd onverwachte) politieke hoek, dobberen de financiële markten rustig verder op een relatieve kalme oceaan, zonder echter een duidelijke richting te kiezen.
Meestal zijn volgens professor Stefan Duchateau dit echter de momenten waarop de asset allocatie van beleggingsportefeuilles cruciaal moet worden bijgestuurd.
De groeilanden blijven in de portefeuilles over het algemeen onderwogen, behoudens Zuidoost Azië waar hij zich blijft instellen op verdere inhaalbewegingen, zeker wat betreft China.
Het wat bevreemdende cijfer dat duidt op een verdere stijging van de vastgoedprijzen in de grootste steden van deze economische reus, stemt Duchateau hierbij -in tegenstelling tot de zeepbelverhalen in de pers- eerder positief:
Dit duidt erop dat de bouwwoede die door de lokale besturen sterk wordt ondersteund (want het creëert werk en inkomen en vandaar dus ook stabiliteit bij de bevolking ) nog niet heeft geleid tot een overaanbod. Maar wat niet is, kan altijd nog komen, natuurlijk.
Vandaar dat hij deze vastgoedsituatie met de nodige argusogen blijft volgen. Meer van Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.
In afwachting van meer nieuws gebeurde er weinig op de Europese beurzen, de belangrijkste indices bleven dicht bij het slotniveau van gisteren. Ook de BEL 20 sloot licht hoger af, maar had met Bekaert (plus ruim 6%) toch een uitschieter in positieve zin.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier