WDP zorgt voor aandeelhouderswaarde door ‘Lake Side bis’-transactie

Vastgoedbevak WDP meldde de succesvolle plaatsing van 491.536 aandelen van de referentieaandeelhouder van WDP, de familie Jos De Pauw uit Merchtem.

Hiermee werd een eerste stap gezet van de ‘Lake Side bis’-transactie, die ertoe strekt het eigen vermogen van de vastgoedbevak te verstevigen voor een totaal bedrag van 30 miljoen euro bij wijze van een (indirecte) inbreng in natura van vastgoed.

De referentieaandeelhouder van WDP, de familie Jos De Pauw uit Merchtem, heeft gisteren, via een private plaatsing, voor een bedrag van circa 20 miljoen euro van haar bestaande aandelen WDP geplaatst.

De 491.536 aandelen werden geplaatst bij een brede basis van Belgische en internationale investeerders, aan een prijs van 40,75 euro per aandeel, wat een discount van 2,5% inhoudt ten opzichte van de slotkoers van gisteren, 3 oktober 2012.

Deze plaatsing, met als voorwerp de verkoop van bestaande aandelen van de referentieaandeelhouder van WDP, de familie Jos De Pauw, past in het kader van de door WDP geplande ‘Lake Side bis’-transactie.

WDP plande op 9 oktober 2012 de 3 resterende panden binnen de Lake Side Portfolio te verwerven via een (indirecte) inbreng in natura voor een totaal bedrag van ongeveer 30 miljoen euro tegen uitgifte van nieuwe aandelen WDP, aan een uitgifteprijs die gelijk is aan voormelde plaatsingsprijs van 40,75 euro.

Een positieve zaak voor de aandeelhouders

Koen Overlaet-Michiels van KBC Securities is van mening dat WDP voor aandeelhouderswaarde zorgt door de ‘Lake Side bis’-transactie, hij heeft dan ook een goed gevoel bij deze transactie.

Er is sprake van een strategische expansie in Nederland aan een interessante prijs. Het advies houden en het koersdoel van 38,50 euro blijven gehandhaafd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content