Wat zal de ECB doen?

De Europese beurzen zijn vandaag hoger geopend, met relatief beperkte winsten voor de belangrijkste indices. De beleggers kijken momenteel vooral uit naar de meeting van de Europese Centrale Bank. De koers van de euro staat al enkele dagen onder druk, waarbij de zwakke werkloosheidscijfers van vorige week de vrees voor een nieuwe rentedaling hebben doen toenemen.

Op het vlak van bedrijfsresultaten blijft het deze week nog erg druk, alleszins toch wat Europa betreft. In de Verenigde Staten zal de stroom bedrijfsresultaten geleidelijk aan opdrogen, maar woensdag en donderdag zijn aan deze kant van de Atlantische Oceaan nog echte topdagen.

Vanmorgen hebben in de Benelux Grontmij en PostNL de cijfers bekendgemaakt, morgen is het even een rustdag. Voor woensdag staan dan de cijfers van Ageas, Aperam, Delta Lloyd, Exact Holding, Kendrion, TKH Group en Vopak op de agenda. Donderdag is het de beurt aan Aegon, bpost, GBL, Imtech, Arcelor-Mittal, Delhaize, Heijmans en Ordina, vrijdag wordt de week afgesloten met de resultaten van AMG, Fugro en Van Lanschot.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content