Wat is er loos met KBC?

De Brusselse beurs noteert nog steeds in de plus, met een winst van circa 1% voor de BEL 20. De index slaagt er voorlopig echter niet in om de kaap van 1900 opnieuw te ronden.

Delhaize en Fortis gaan hand in hand hogere koersniveaus opzoeken, op korte afstand gevolgd door AB-InBev. Onder andere Ackermans & van Haaren maakt opnieuw een goede beurt.

Dexia presteert zwak, maar vooral KBC krijgt het hard te verduren. Naar verluidt zou deze bank met onverwachte problemen af te rekenen hebben.

Achter de schermen worden de geruchten over één Belgische grootbank steeds sterker. De problemen in de internationale banksector zijn zeker nog de wereld niet uit.

Bank of America heeft van de Amerikaanse overheid een kapitaalinjectie gekregen van 20 miljard dollar, met daarbovenop een kapitaalgarantie van 118 miljard dollar op een welomschreven portefeuille van kredieten en afgeleide producten.

Een belangrijk deel van de dreigende verliezen zijn afkomstig van de zakenbank Merrill Lynch. Bank of America nam deze voor een prikje over, maar lijkt daarmee volgens Fortis het paard van Troje in huis te hebben gehaald.

In ieder geval wil de Amerikaanse regering een herhaling van de Lehman-flop voorkomen en is ze daarom bereid om veel geld uit te trekken. De financiële crisis is volgens Fortis zeker nog niet over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content