Warren Buffett geeft toe dat economie er slecht aan toe is

In een interview op PBS stelde gastvrouw Susie Gharib, presentatrice van Nightly Business Report aan Warren Buffett de vraag “How bad are things really?”. Het antwoord liet aan duidelijkheid niets te wensen over: “They’re bad, they’re bad.

Warren Buffett zag toch een lichtpuntje aan de horizon: de credit crunch is afgelopen maand minder erg geworden, wat concreet betekent dat bedrijven elkaar opnieuw geld willen ontlenen.

Anderzijds is het volgens Buffett duidelijk dat de Amerikaanse economie duidelijk is afgekoeld en dat de consumenten – bezorgd als ze zijn voor de toekomst – hun aankoopgedrag hebben aangepast.

De doorsnee Amerikaan is volop bezig om zijn aankoopgedrag aan te passen en dat kan bezwaarlijk een goed teken genoemd worden. Zijn gedrag wordt ingegeven door vrees en vrees is nooit een goede raadgever gebleken.

Buffett is er van overtuigd dat de recessie een hele tijd kan duren, maar liet zich niet vastpinnen op een tijdstip. Wel blijft hij geloven dat de VS-economie op termijn sterk genoeg zal zijn om ook deze crisis te overleven. Ook zijn geloof in de beurs blijft onaangetast.

Zelfs uitgaande van een scenario waarin we nog 12 economisch moeilijke maanden voor de boeg gaan hebben, maakt Buffett zich sterk dat er interessante aandelen te vinden zijn die vandaag mogen worden gekocht.

Over zijn eigen beursvehikel Berkshire Hathaway, dat op de beurs eveneens klappen kreeg, liet Buffett zich niet tot uitspraken verleiden.

Hij weigerde te zeggen of Berkshire Hathaway al dan niet ondergewaardeerd is en of hij aandelen op een bepaalde prijs gaat bijkopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content