Wall Street zet zich schrap voor de komst van orkaan Sandy

Op basis van de futures mag een lagere opening voor de Amerikaanse beurzen worden verwacht, de futures op de S&P 500 geven een verlies van circa een kwart procent aan. Wall Street zet zich schrap voor de komst van Sandy, de handel zal vandaag alleen elektronisch gebeuren.

Dat betekent dat de verhandelde volumes tijdens de maandagsessie relatief beperkt zullen zijn. Overigens wordt ook de strijd om het presidentschap tijdelijk op een lager pitje gevoerd, hoewel de datum van 6 november niet meer zo verwijderd is. President Obama heeft alvast een verkiezingsmeeting in Ohio afgelast.

In afwachting dat de storm in de Verenigde Staten voorbij is getrokken, zal de aandacht van de beleggers op de eerste plaats uitgaan naar de Europese beurzen. De technische signalen die we daar ontvangen, tonen niet bepaald een duidelijk beeld zoals de chart van de AEX bewijst.

Wachten op een uitbraak bij AEX

De AEX veerde donderdag bij opening op boven horizontale steun 325,35. Daarmee is volgens ABN Amro een verdere daling richting de veel belangrijkere steun 321,77 voorkomen. Veel opwaarts potentieel is er overigens niet.

De eerste weerstand (top gevormd op 336,54) ligt alweer dichtbij. Wordt iets meer afstand genomen van de waan van de dag, dan blijft het beeld neutraal zolang de koers tussen steun 321,77 en weerstand 340,21 noteert.

De weekgrafiek van de AEX geeft volgens ABN Amro een slaapverwekkend beeld. De index consolideert aan de bovenkant van een meerjarig consolidatiepatroon.

De AEX laat nu al maanden een horizontaal koersverloop zien tussen steun 321,77 en weerstandszone 340,21 – 347,00. Boven 347,00 verbetert het lange termijn beeld. Onder 321,77 moet de index eerste een grotere stap terugdoen. Uitbraak afwachten blijft het devies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content