Wall Street opnieuw in het rood, olie en goud eens te meer lager

Wall Street gaat is vandaag nogmaals lager gesloten, met ditmaal weliswaar relatief beperkte bewegingen bij de belangrijkste indices. Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 0,26% en 0,44% in het rood, terwijl de Nasdaq een verlies van 0,68% liet optekenen.

Euro houdt op het nippertje stand boven 1,27 dollar

Op de valutamarkten stond de koers van de Europese eenheidsmunt opnieuw onder drukt, de beleggers blijven de Europese eenheidsmunt mijden vanwege de aanhoudende politieke spanningen in Griekenland.

Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2708 dollar betaald of zowat een kwart procent onder dan het slotniveau van gisteren. Ook staatsobligaties worden nog steeds als veilig beschouwd, het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie daalde tot 1,765%.

Voor een troy ounce goud werd 1539,10 dollar betaald, of opnieuw bijna 20 dollar of ruim een procent minder dan het slotniveau van gisteren. De goudprijs zit nu vlakbij de belangrijke steunzone van 1725 dollar, maar raakt stilaan oververkocht.

Olieprijs valt terug onder 93 dollar per vat

Ruwe olie (US Crude) werd nog maar eens goedkoper, voor een vat ruwe olie werd nog iets minder dan 93 dollar betaald. Het verlies bedroeg vandaag ruim één dollar per vat, of iets meer dan 1%.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content