Wall Street moet vandaag Facebook-kater verteren

Op basis van de futures mag een hogere opening voor de Amerikaanse beurzen worden verwacht. Op basis van de huidige stand van de futures kan de S&P 500 ongeveer een half procent hoger gaan openen. De vraag is uiteraard wat de Europese beurzen vandaag gaan doen.

Ook de koersevolutie bij Facebook zal op de voet worden gevolgd. Algemeen wordt verwacht dat de banken die de beursintroductie hebben begeleid gaan proberen om de beurskoers te ondersteunen.

Een terugval onder de introductiekoers van 38 dollar zou het vertrouwen bij de Amerikaanse consumenten kunnen aantasten.

Lagere rentes ook voor bedrijfsleningen

De lage rente op AAA papier zorgt volgens Theodoor Gilissen Bankiers ook voor steeds lagere rentes voor bedrijfsleningen. Volkswagen gaf deze week, als eerste niet-financiële instelling deze maand, een obligatie uit. De 5-jaars lening was met een coupon van 1,875% de laagste voor deze looptijd sinds de invoering van de euro.

Ditzelfde gold voor Caterpillar met een 3-jaars lening met coupon van 1,375%. De lage rentekosten zijn goed nieuws voor deze bedrijven, maar minder voor beleggers die naar rendement kijken. Waar nog wel een hoger rendement behaald kan worden zijn kortlopende obligaties van speculatieve kwaliteit.

De risico-opslag is hier nog relatief hoog, terwijl dit soort bedrijven ook de afgelopen tijd nog veel schuld hebben geherfinancierd (vooral in Amerika) en er fundamenteel gezien goed voor staan.

Het (verwachte) faillissementspercentage is dan ook laag. Theodoor Gilissen Bankiers raadt aan om in dit soort leningen via een fonds te beleggen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content