Wall Street kijkt uit naar resultaten van JP Morgan Chase en Wells Fargo

Op het vlak van bedrijfsresultaten wordt het vandaag een belangrijke dag, met de resultaten van de banken JP Morgan Chase en Wells Fargo.

Vanaf volgende week wordt het resultatenseizoen voorgoed op gang geschoten, we krijgen dan cijfers van heel wat bedrijven.

Europa moet nog even langer wachten op de komste van de cijferstroom. In afwachting dat ASML, traditioneel het eerste bedrijf dat het Europees resultatenseizoen opent, met cijfers komt, zijn er alvast vandaag de resultaten van Ballast Nedam.

Eurocrisis heeft menig fondsbeheerder op verkeerde been gezet

Even leek Duitsland het te gaan halen, maar uiteindelijk waren het volgens Aphilion Italië en Spanje die aan het langste eind trokken.

Een Eurotop een EK waardig, goed voor een tijdelijk optimisme op de beurzen.

Of de crisis in de Eurozone hiermee bezworen is, durven de analisten van het beleggingsfonds nog niet zeggen, maar aangezien veel in deze afhangt van psychologie is Europa in ieder geval op de goede weg.

Die crisis in de eurozone is trouwens een risicofactor die de voorbije jaren uit het niets opgedoken is, en menig fondsbeheerder op het verkeerde been gezet heeft. Dergelijke ‘risicoverschuivingen’ komen trouwens wel vaker voor.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content