Wall Street houdt adem in tot naam nieuwe Amerikaanse president bekend is

Op basis van de futures gaan de Amerikaanse beurzen stabiel tot iets hoger openen, de futures op de S&P 500 geven een winst van fracties van een procent aan. Vanzelfsprekend staat vandaag alles in het teken van de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

In de Verenigde Staten liggen Barack Obama en Mitt Romney nog steeds in een nek-aan-nek race verwikkeld waarvan de uitslag moeilijk te voorspellen valt. Toch verwachten de meeste waarnemers een overwinning voor de zittende president Obama.

Vanaf morgenvroeg mogen we de eerste uitslagen verwachten, het valt af te wachten wanneer de naam van de nieuwe president definitief bekend zal worden gemaakt.

William Stone van PNC Health Management is van mening dat de situatie zelden zo spannend is geweest als nu. Stone verwacht dat er vandaag helemaal niets zal gebeuren op de Amerikaanse beurzen, iedereen zal pas in actie schieten wanneer we weten wie het in het Witte Huis thuishoort.

Vertrouwen in Nederland neemt weer toe

Het verschil tussen de 10-jaars rente van Duitsland en van Nederland bedraagt op dit moment volgens Theodoor Gilissen Bankiers nog 26 basispunten.

Na de val van het kabinet in april dit jaar was deze opgelopen tot 78 basispunten. Door de duidelijke verkiezingsuitslag en het voorspoedige verloop van de kabinetsformatie hebben beleggers weer toenemend vertrouwen in Nederland als veilige haven.

De situatie rondom Griekenland en Spanje blijft anderzijds onzeker. In Griekenland zijn opnieuw ingrijpende maatregelen nodig om in aanmerking te kunnen komen voor verdere hulp.

De binnenlandse steun voor het te voeren beleid neemt echter steeds meer af. Op 20 november zal de trojka haar volgende rapport presenteren. Spanje heeft nog steeds geen hulpaanvraag gedaan. In afwachting daarvan staat de 10-jaars rente al enige tijd net onder de 6%.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content