Wall Street geeft voorkeur aan Romney, maar rekent op overwinning Obama

Op basis van de futures mag een stabiele tot iets lagere opening voor de Amerikaanse beurzen worden verwacht, de futures op de S&P 500 noteren fracties van een procent lager.

De beleggers wachten op de slotverklaring van de FED, die in tegenstelling tot zoals meestal het geval is niet woensdagavond maar donderdagavond zal worden afgelegd.

Inmiddels verkeren de Amerikanen volop in de verkiezingssfeer, naarmate de dag van de presidentsverkiezingen nadert zal de spanning verder oplopen.

Wall Street geeft de voorkeur aan Mitt Romney, maar rekent toch op een overwinning van Barack Obama.

Prijsverschillen bij granen relatief beperkt

Bij de granen bleven de prijsverschillen volgens Royal Bank of Scotland relatief beperkt. Tarwe werd een fractie duurder (+0,3 procent) en maïs sloot de week ongewijzigd af.

Soja steeg wel 1,6 procent en bereikte een nieuwe nominale recordprijs. Het Russische SovEcon stelde de oogstprognose voor tarwe met 2,6 miljoen ton neerwaarts bij naar 38 miljoen ton dit zou de laagste opbrengst zijn sinds het oogstjaar 2003-2004.

De totale Russische graanproductie zou volgens de instelling afnemen naar 70,5 miljoen ton. In 2011 oogstte Rusland 94,2 miljoen ton graangewassen waarvan 56,2 miljoen ton tarwe. De graanopbrengst per hectare wordt dit jaar geschat op 1,92 ton, 27 procent minder dan vorig jaar.

Het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) schatte de Russische tarweopbrengst in het WASDE-rapport van vorige maand nog op 43 miljoen ton.

Officieel is er tot nog toe geen sprake van uitvoerbeperkingen, wat in 2010 wel het geval was.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content