Wall Street fors hoger in reactie op QE3

Wall Street is vandaag hoger gesloten, met forse winsten voor de belangrijkste indices. Bij het slot van de handel stonden de Nasdaq en de S&P 500 respectievelijk 1,33% en 1,63% in de plus, terwijl de Dow Jones per saldo 1,55% hoger afsloot. Zoals verwacht kondigde de Amerikaanse centrale bank vanavond fase 3 in haar politiek van monetaire verruiming aan.

Euro stoot verder door richting 1,30 dollar

Op de valutamarkten ging de euro opnieuw hoger, waarbij eerder kan worden gesteld dat de dollar in reactie op de aankondiging van QE3 verzwakte. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2983 dollar betaald, of ruim een half procent meer dan de slotkoers van gisteren.

Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 1,756%, of een half procent minder tegenover de slotkoers van woensdag.

Goud en olie beiden goedkoper

Voor een troy ounce goud werd vanavond 1768,40 dollar betaald, of bijna 35 dollar of 2% meer dan het vorig slotniveau. Ruwe olie (US Crude) werd anderzijds eveneens duurder, voor een vat ruwe olie werd nog iets minder dan 99 dollar betaald, of ruim bijna een vol procent meer dan gisterenavond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content