Wal-Mart weegt op sentiment op Wall Street

Op basis van de futures gaan de Amerikaanse beurzen straks min of meer stabiel openen, de futures op de S&P 500 wijzen in de richting van een daling met fracties van een procent. Tussen nu en de opening kan het sentiment op de beurs van Wall Street echter nog grondig omslaan.

Gisteren maakte Wal-Mart een nettowinst bekend die min of meer conform de verwachtingen was, maar zowel omzet als vooruitzichten stelden teleur.

Na het slot van de handel kwam Dell met flauwe cijfers, in de nabeurshandel staat de koers van het aandeel enigszins onder druk.

Begrotingsproblematiek blijft op de agenda staan

De begrotingsproblematiek blijft volgens Theodoor Gilissen Bankiers in de Verenigde Staten voorlopig op de agenda. De bezuinigingen zijn goed voor een derde van de budgetverbetering en belastingverhogingen voor twee derde.

Omdat verwacht wordt dat afzien van belastingverhogingen zal leiden tot hogere besparingen is het effect van bezuinigingen op de economie voorlopig groter.

Als de belastingvoordelen voor alle burgers blijft gelden zal dit een positief effect op de bbp-groei in 2013 hebben van 1,5%-punt. Als de hogere inkomens wel meer belasting moeten betalen

nog altijd een effect van 1,25%.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content