Wal-Mart vandaag blikvanger wat bedrijfsresultaten betreft

Deze week is het op verschillende Europese weken een gebroken week, wat betekent dat er niet zo heel veel te beleven valt. Vandaag wordt op een aantal beurzen namelijk hemelvaartsdag gevierd.

We zijn nu half mei en dat betekent dat het resultatenseizoen aan beide zijden van de Atlantische Oceaan duidelijk over het hoogtepunt heen is.

In de Verenigde Staten was dat al een tijdje het geval, maar ook in Europa gaat de stroom cijfers nu stilaan beginnen op te drogen.

Binnen een tweetal weken zullen bedrijfsresultaten een zeldzaam goed zijn geworden en zal alle aandacht uitgaan naar de macro-economische cijfers.

De beleggers op Wall Street mogen vandaag uitkijken naar de cijfers van Applied Materials, Computer Sciences, Marvell Technology en Alkermes. Met Wal-Mart dient zich toch weer een echte zwaargewicht aan.

Het resultatenseizoen in China is weliswaar over het hoogtepunt heen, maar toch komen vandaag nog een aantal Chinese bedrijven rapporteren. We vermelden China Gold International Resources.

Schuldencrisis blijft nadrukkelijk aanwezig

Natuurlijk is er ook nog de Europese schuldencrisis, die ons helaas bijna dagelijks bezighoudt. Spanje heeft het steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden, maar ook Griekenland blijft een voortdurende bron van zorgen.

Van een regering kan dit land alleen maar dromen. In juni trekken de Grieken naar de stembus en het valt af te wachten wat de uitslag van die verkiezingen gaat zijn.

Weinig te melden in Europa

Vandaag is het op het vlak van bedrijfresultaten relatief windstil, alleen kleinere bedrijven als 3i Group en Invensys komen met cijfers. Morgen hebben we nog de resultaten van Fugro (vrijdag) om naar uit te kijken.

Volgende week zal de stroom kwartaalcijfers verder opdrogen, met nog slechts enkele bedrijven die komen rapporteren. Inmiddels wenken in de verte opnieuw de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content