Wacker Chemie krijgt een advies opbouwen

Naast de verdere groei van de Amerikaanse en Chinese markt (importgroei van 37% in november vorig jaar) zal volgens Arnaud Delaunay van Leleux een verdere verbetering van de opslagcapaciteit van fotovoltaïsche elektriciteit en een sterke Japanse vraag (na de sluiting van zijn kerncentrales) de vraag naar polysilicium ondersteunen (de koers bereikte zijn hoogste peil in 3 maanden).

Ceterus paribus moet het aandeel Wacker Chemie die trend op middellange/lange termijn volgen.

Wacker Chemie is in vijf divisies onderverdeeld maar het belangrijkste deel van zijn winst komt uit de siliconenactiviteiten (13,8% EBITDA-marge), polymeren (17%) en polysilicium (20%).

Zoals eerder geschreven blijft de polysiliciumactiviteit de meest rendabele met een EBITDA-marge van ongeveer 20% terwijl de prijs voor polysilicium stabiel bleef in Q3 (ongeveer 17 USD/kg).

De prijsevolutie van deze grondstof heeft een zeer belangrijke invloed op de operationele marge van de activiteit.

Zo realiseerde deze divisie bijvoorbeeld een marge van meer dan 50% (!) in 2010 toen de prijs voor polysilicium ongeveer 70/80 USD bedroeg.

Op het vlak van de waardering wijzen de modellen volgens Arnaud Delaunay op een intrinsieke waarde in de buurt van 85 euro.

Daarnaast zijn de winstverwachtingen relatief stabiel gebleven in de afgelopen periode wat meestal op een consolidatie van de

beurskoers wijst.

Deze gegevens staan wel in schril contrast met de recente prijsontwikkeling van polysilicium die net zijn hoogste peil in 3 maanden bereikte en die de koers van Wacker Chemie eveneens hoger stuurde.

Uitgaande van de veronderstelling dat de vraag naar polysilicium zal blijven groeien, geeft Delaunay een opbouwenadvies in de zone van 70/75 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content