Wachten op de eerste notering van Facebook

Wall Street is vandaag iets hoger geopend, met beperkte winsten voor de belangrijkste indices. Het wachten is nu op de eerste notering van Facebook, deze wordt rond 17 uur verwacht. De IPO van de social network site heeft stichter Mark Zuckerberg rijker gemaakt dan de oprichters van Google.

In de technologiesector is er nog meer belangrijk nieuws. Hewlett-Pacard is van plan om 30.000 banen te schrappen. Dat is 10% van het totale personeelsbestand.

Aan het hoofd van het bedrijf staat Meg Whitman, die via deze drastische ingreep de winstgevendheid wil herstellen. Het is voorlopig nog onzeker hoe de ontslagen via de verschillende vestigingen van HP gespreid gaan worden.

Het is lastig navigeren in deze fase van de economische cyclus

In maart bereikte de economische cyclus volgens Goldman Sachs een piek. De Global Leading Indicator (GLI) verschoof van een fase van uitbreiding naar vertraging; de groei bleef wel positief, maar het groeitempo verminderde. In deze fase is het lastig navigeren.

Economische data zijn ambigu, the groeivertraging zou een inkrimping van de economische activiteit kunnen inluiden, maar ook een pauze in het midden van een cyclus, waarna het groeitempo weer zou kunnen aantrekken.

Op de aandelenmarkten verwacht Goldman Sachs ondanks hogere koersen veel lagere rendementen en hogere volatiliteit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content