Waarom heeft Apple Wall Street opnieuw kunnen verrassen?

Apple maakte eens te meer verbluffende resultaten bekend, die de analisten bij wijze van spreken van hun sokken bliezen. De consensusverwachting van een winst per aandeel van 9,92 dollar per aandeel bleek veel te voorzichtig, uiteindelijk werd dat 12,30 dollar per aandeel.

Veel beleggers vroegen zich af hoe het bedrijf er opnieuw in was geslaagd om de analisten in doekjes te doen. Michael Yoshikami, CEO van YCMNET Advisors, is van mening dat onzekerheid een grote rol heeft gespeeld in het verhaal van de cijfers van Apple.

Er was met name heel wat onzekerheid omtrent de verkopen van de iPhone, voorafgaand aan de publicatie van deze cijfers werd volop gespeculeerd dat deze verkopen zouden gaan tegenvallen. Dat bleek dus uiteindelijk niet het gevolg te zijn, met het gekende gevolg.

Bijna 5 miljoen iPhones meer dan verwacht

Apple verkocht uiteindelijk 35,10 miljoen iPhones, waar maar op 30,50 miljoen was gerekend. Een gerennommeerd beurshuis als Jefferies had voorafgaand aan de publicatie van de cijfers de prognoses wat betreft de verkopen nog verlaagd naar een range van 28 tot 30 miljoen stuks.

Peter Misek, equity analyst bij Jefferies, gaf achteraf toe dat Apple moet worden beschouwd als een groeiverhaal dat zijn weerga niet kent. Hij verwacht dat in de komende dagen en weken nog heel wat analisten hun prognoses naar boven gaan aanpassen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content