VS-olievoorraden blijven maar stijgen, olieprijs houdt stand boven 80 dollar

De olieprijs corrigeerde gisteren vanaf het hoogste niveau in twee weken, dit in reactie op het bericht dat de productie in de Amerikaanse bedrijven in mei onverwacht is gedaald.

Gisteren steeg de olieprijs met 2,30%, nadat bekend werd gemaakt dat de output in de Amerikaanse fabrieken, mijnen en nutsbedrijven met 0,20% is gedaald. Het was de eerste daling sinds het einde van de recessie in juni 2009.

Vanmorgen kostte een vat ruwe olie in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 82,72 dollar, of 36 dollarcent (0,40%) minder dan het slotniveau van gisterenavond in New York.

De Amerikaanse olievoorraden blijven anderzijds maar stijgen, volgens een raming van negen analisten bereikten ze vorige week het hoogste niveau sinds juni.

Serene Lim, commodity analist bij Australia & New Zealand Banking Group Ltd. in Singapore, is van mening dat de fundamentals onder de oliemarkt nog niet zijn verbeterd.

De voorraden bevinden zich aan de bovenkant van de range voor de afgelopen vijf jaar, zodat er voldoende voorraden zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content