VS likken de wonden na doortocht Sandy, Wall Street blijft ook vandaag dicht

Op basis van de futures mag een lagere opening van de Amerikaanse beurzen worden verwacht, de futures wijzen in de richting van een verlies van zowat driekwart procent voor de S&P 500. Die opening zal echter niet voor vandaag zijn, vanwege de doortocht van orkaan Sandy blijft Wall Street vandaag dicht.

Sandy is over het noordoosten van de Verenigde Staten getrokken, momenteel is de kracht van de orkaan afgezwakt tot die van een serieuze storm.

De gevolgen zijn voorlopig nog niet helemaal duidelijk: er vielen minstens 13 doden, 6 miljoen Amerikanen zit zonder stroom en de schade is aanzienlijk. Downtown New York stond het water op sommige plaatsen tot 4 meter hoog

Amerikaanse olievoorraden weer hoger

Uit de wekelijkse voorraadcijfers van het Amerikaanse Department of Energy (DoE) bleek volgens Royal Bank of Scotland dat de hoeveelheid ruwe olie in voorraad in de vorige verslagweek met 2,9 miljoen vaten is toegenomen naar 339,2 miljoen vaten.

De invoer van ruwe olie in de Verenigde Staten steeg naar 8,3 miljoen vaten ruwe olie per dag tegenover 8,2 miljoen vaten per dag een week eerder.

De gemiddelde capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde de voorbije 4 weken licht naar 87,4 procent tegenover 87,8 procent een week eerder.

De voorraad loodvrije benzine steeg met 1,7 miljoen vaten maar de stookolievoorraad kwam op weekbasis 2,2 miljoen vaten lager uit. Stookolie werd op weekbasis 3 procent goedkoper en loodvrije benzine moest zelfs 6,8 procent inleveren.

De detailhandelsprijs van loodvrije benzine daalde maar die van diesel steeg. Een gallon diesel kostte 4,15 dollar tegenover 4,094 dollar een week eerder. De prijs van een gallon loodvrije benzine daalde naar 3,819 dollar tegenover 3,85 dollar een week eerder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content