VS-economie vertraagt in eerste kwartaal, Procter & Gamble stelt teleur met cijfers

Wall Street is vandaag met iets hogere koersen van start gegaan en dit ondanks het feit dat de economische groei over het eerste kwartaal eerder zwak was.

Het BBP groeide over de verslagperiode met 2,20%, tegenover een groei met 3% tijdens het vierde kwartaal van 2011. De vraag naar auto’s was sterk, maar daar stond tegenover dat er minder voorraden werden opgebouwd en dat de investeringsbereidheid bij de bedrijven eerder gering was.

Nettowinst per aandeel Procter & Gamble drie dollarcent onder de consensusverwachting

Vandaag maakte Procter & Gamble de resultaten over het derde kwartaal bekend. Die waren lager dan verwacht, zodat de koers van het aandeel lager van start ging. Netto werd over de verslagperiode nog 2,41 miljard dollar verdiend, tegenover 2,87 miljard dollar tijdens dezelfde periode van vorig jaar.

De winst per aandeel bedroeg nog 82 dollarcent, tegenover 96 dollarcent twaalf maanden geleden. Op jaarbasis daalde de winst per aandeel dus met 16,10%. Anderzijds kwam de omzet uit op 20,19 miljard dollar, of een stijging met 2% tegenover dezelfde periode van vorig jaar.

Zowel omzet als winst per aandeel bleven achter op de verwachtingen, want de consensus lag op een winst per aandeel van 93 dollarcent en een omzet van 20,30 miljard dollar.

Het is nu al het derde kwartaal op rij dat Procter & Gamble een lager resultaat bekendmaakte. Over het eerste en tweede kwartaal was er respectievelijk sprake van een daling van de winst met 49,30% en 1,90% ten opzichte van het jaar voordien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content