Vrees voor zwakke bedrijfsresultaten weegt op Europese beurskoersen

De Europese beurzen zijn vandaag lager geopend, met voorlopig beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. De Stoxx Europe 600 gaf in de opening zowat een kwart procent prijs, maar de verliezen voor andere indices lopen op tot in de buurt van een half procent of zelfs meer.

De vrees voor zwakke bedrijfsresultaten weegt op de Europese beurskoersen. Gisteren kwamen op Wall Street onder andere Cummins en Applied Materials met een winstwaarschuwing.

Volgens La Tribune zouden de verkopen van Carrefour in de eerste zes maanden van dit jaar met 6,30% zijn gedaald, maar het bedrijf gaf (nog) geen commentaar op het bericht.

Stapje voor stapje op zoek naar oplossing voor eurocris

De 20e Eurotop over de crisis in Europa krijgt (uiteraard) een vervolg. Maandag werd voortgang geboekt over de situatie in Spanje, maar er staan volgens Theodoor Gilissen Bankiers nog meerdere onderwerpen open voor een verdere uitwerking.

Spanje zal Eur 100 mrd uit het steunfonds ontvangen om de banken te ondersteunen. Van dit bedrag zal Eur 30 mrd eind juli worden overgemaakt, tenzij op 20 juli geen overeenstemming wordt verkregen over alle voorwaarden.

Dit bedrag zal zodra het ESM operationeel is buiten de begroting en de staatsschuld van Spanje worden gehouden. Er zal een bad bank worden opgericht waarin alle probleemleningen van de Spaanse banken worden ingebracht.

Door directe steun aan de banken vanuit het steunfonds wordt de relatie tussen banken en overheden zowel politiek als financieel doorbroken. De bedoeling is dat de rentelasten voor Spanje niet verder op zullen lopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content