Vraag naar goud in China voor het eerst sinds lang gedaald

Marcus Grubb, managing director for investment research bij de World Gold Council, verwacht dat de vraag naar goud vanuit India dit jaar nog 650 tot 750 ton zal bedragen, waar dat vorig jaar nog 933 ton was. De vraag vanuit China zou met 10% stijgen tot 850 ton.

Volgens Grubb zou China dit jaar voor de eerste keer op jaarbasis de grootste goudmarkt in de wereld worden. Toch stellen de analisten van de World Gold Council vast dat de vraag naar China aan het vertragen is, wat ongetwijfeld verband houdt met de economische omstandigheden.

Chinese vraag in eerste zes maanden van dit jaar gedaald

De Chinese vraag naar goud is in de eerste zes maanden van dit jaar inderdaad gedaald. De Chinezen kochten in totaal nog
144,90 ton goud, of een daling met 7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het is voor het eerst sinds lang dat de Chinese vraag naar goud is gedaald.

Chinezen zijn nogal prijsbewust en mikken graag op een verwachte stijging van goud en andere onderliggende waarden. In de eerste zes maanden van dit jaar ontbrak er echter een duidelijke richting in de goudprijs en dat hield veel Chinese kandidaat-kopers tegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content