Vormen Aziatische overheidsobligaties een aanvaardbaar alternatief?

De economische motor in zowel de Verenigde Staten als in Europa sputtert, terwijl veel beleggers anderzijds aandelen beleggen vanwege hun volatiliteit. Overheidsobligaties zijn ‘risky business’ geworden, met in Europa een duidelijke tweespalt tussen het zuiden en het noorden.

Beleggers zochten/zoeken naar de veiligheid van vooral Duitse en Amerikaanse staatsobligaties, maar inmiddels zijn de koersen van de superveilige staatsobligaties zo ver doorgestegen dat het gevaarlijk lijkt om nog in te stappen. Er wordt dus naar alternatieven uitgekeken.

Stormloop op fondsen die in Aziatisch overheidspapier beleggen

Vormen Aziatische overheidsobligaties een aanvaardbaar alternatief?, zo vragen veel beleggers zich af. Volgens het U.S. research bedrijf EPFR Global werd tijdens de eerste acht maanden van dit jaar 14,40 miljard dollar in dergelijke obligaties geïnvesteerd.

Er is duidelijk sprake van een stormloop op fondsen die in Aziatisch overheidspapier beleggen, want vorig jaar was op hetzelfde tijdstip maar 1,90 miljard dollar naar dergelijk papier gevloeid.

Kenneth Akintewe, portfolio manager bij Aberdeen Asset Management, is van mening dat Aziatische obligaties inderdaad een aanvaardbaar en relatief veilig alternatief voor Amerikaanse en Europese staatsobligaties vormen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content