Voorzichtig koopsignaal bij Euronav

Op 2 maart laatstleden publiceerde Geert Van Herck van Leleux zijn laatste technische analyse van de tankerrederij Euronav. De koers stond toen op 5,84 euro en onze analyse van het aandeel leverde een koopadvies op met een koersdoel van 7 euro.

Van Herck had niet gedacht dat het zo snel zou gaan maar 17 dagen later sloot Euronav voor de eerste keer boven 7 euro af (slotkoers 17 maart 2012: 7,15 euro). In de weken daarna bleef de koers rond de 7 euro schommelen.

Vanaf mei kwam de neerwaartse correctie op gang (in het zog van de algemene beurstrend). Vandaag noteert Euronav aan 5,52 euro.

Cijfers op komst

Vanavond (na beurs) rapporteert Euronav zijn tweede kwartaalresultaten. Van Herck spitst zijn aandacht vooral toe op de vooruitzichten die Euronav de beleggers zal meegeven.

Want de olietankermarkt moet de economische groeivertraging verwerken op een ogenblik dat er een overaanbod aan tankers is.

Dit zal onvermijdelijk zijn impact hebben op de transporttarieven. Negatief nieuws kan voor een negatief koerseffect zorgen. Maar de technische analyse laat op dit ogenblik niettemin een voorzichtig koopsignaal zien. Alerte beleggers volgen dit aandeel de komende dagen best op de voet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content