Voorzichtig blijven voor aandelen

Edmond de Rothschild Asset Management blijft vooralsnog voorzichtig voor aandelen. De markten zullen wellicht erg onzeker blijven, zeker in het eerste deel van het jaar.

De economische cijfers van de Verenigde Staten zijn inderdaad verbeterd, maar de groeiverwachtingen blijven bescheiden voor een land dat een hoger groeiritme gewend is.

In de eurozone verkeren de bedrijven weliswaar in betere gezondheid wat hen bestand maakt tegen een recessie in 2012, maar de verslechterde conjunctuur noopt tot voorzichtigheid.

Binnen deze beleggingsklasse geven de analisten van Edmond de Rothschild Asset Management daarom de voorkeur aan aandelen uit de opkomende landen en meer bepaald die uit de Aziatische regio, die dankzij hun economische situatie en bewegingsruimte een contracyclisch monetair en begrotingsbeleid kunnen voeren.

Deze markten zijn in 2011 ondanks de robuuste winstgroei fors gedaald en de kwaliteit van de macro-economische fundamentele factoren rechtvaardigt naar onze mening hogere waarderingsniveaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content