Voorsprong Obama op Romney neemt nog altijd toe

Op basis van de futures mag een hogere opening van de Amerikaanse beurzen worden verwacht, de futures op de S&P 500 noteren fracties van een procent boven het slotniveau van gisteren.

Het is nog niet helemaal duidelijk of de verruiming van de Japanse monetaire politiek het sentiment positief zal beïnvloeden.

Inmiddels gaat de aandacht steeds meer uit naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen die binnen enkele weken plaatsvinden.

Uit de polls blijkt dat Barack Obama de gedoodverfde favoriet blijft, hij heeft zijn voorsprong op de republikeinse tegenkandidaat Mitt Romney nog verder uitgebouwd. Obama zou 50% van de stemmen achter zich krijgen, Romney momenteel 44%.

Amerikaanse olievoorraden opnieuw afgenomen

Uit de wekelijkse voorraadcijfers van het Amerikaanse Department of Energy (DoE) bleek dat de hoeveelheid ruwe olie in

voorraad in de vorige verslagweek met 7,4 miljoen vaten is afgenomen naar 357,1 miljoen vaten.

De invoer van ruwe olie in de Verenigde Staten daalde naar 8 miljoen vaten ruwe olie per dag in tegenover 9,5 miljoen vaten per dag een week eerder.

De gemiddelde capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde volgens Royal Bank of Scotland de voorbije 4 weken

eveneens naar 90,3 procent tegenover 91,9 procent een week eerder. De afname is toe te schrijven aan de gevolgen van de orkaan Isaac.

De voorraad loodvrije benzine nam met 2,3 miljoen vaten af maar de stookolievoorraad steeg op weekbasis wel 1 miljoen vaten hoger.

Loodvrije benzine en stookolie werden respectievelijk 2,8 en 1 procent goedkoper. De detailhandelsprijzen van loodvrije benzine en diesel stegen voor de negende week op rij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content