Voorlopige operationele winst Delhaize conform de prognoses

Pierre-Olivier Beckers, Voorzitter van het Executief Comité en Afgevaardigd Bestuurder van Delhaize Groep, had volgende commentaar op de omzetcijfers die vanmorgen werden bekendgemaakt:

“Wij hebben het genoegen om een verbeterde autonome opbrengstengroei in het vierde kwartaal aan te kondigen in het bijzonder dankzij positieve volumegroei bij Delhaize America. Food Lion boekte positieve volume-, transactie- en vergelijkbare omzetgroei voor het kwartaal en boekte hierbij het beste kwartaalresultaat sinds 2006.”

Beckers vervolgde: “Als resultaat van onze discipline inzake kostenbeheersing en kapitaalsallocatie, genereerden we in 2012 een vrije kasstroom van meer dan €600 miljoen, en overschreden hiermee onze oorspronkelijke doelstelling van €500 miljoen. Deze sterke kasstroom geeft ons de mogelijkheid om onze herpositioneringsinspanningen voort te zetten, ons winkelnetwerk te versterken en onze balans verder te versterken. Onze voorlopige, niet-geauditeerde onderliggende operationele winst ligt binnen de verwachtingen die in mei 2012 werden afgegeven”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content