Voorlopig nog geen beursgang Uber

© BELGA

Onlinetaxidienst Uber gaat voorlopig nog niet naar de beurs. Dat zei topman en oprichter Travis Kalanick tijdens een technologieconferentie in het Amerikaanse Laguna Beach.

Een beursdebuut zou veel te vroeg zijn, aldus Kalanick. Zijn onderneming wordt gezien als de meest waardevolle start-up ter wereld. Een reeks kapitaalinjecties heeft de waarde van Uber de afgelopen tijd opgevoerd tot zo’n 50 miljard dollar.

Een investeerder in de onderneming, Chris Sacca, heeft eerder gezegd dat Uber ooit meer waard zal zijn dan Facebook. Laatstgenoemde is circa 250 miljard dollar waard.

Chinese markt veroveren

Verder is China, met bijna 30 procent van alle Uberritten wereldwijd, dicht bij het inhalen van de Verenigde Staten als belangrijkste markt. Met betrekking tot het grootste aantal ritten per stad staat Chengdu al op de eerste plek. Ook zijn vijf van de tien drukste steden voor het concern Chinees. Uber wil 1 miljard dollar per jaar investeren in de op een na grootste economie ter wereld.

De onlinetaxidienst heeft in China wel te maken met stevige concurrentie van onder meer de lokale startup Didi Kuaidi. Kalanick is er van overtuigd dat Tencent, het bedrijf achter de chat-app Wechat en een grote investeerder in de lokale taxi-app positief nieuws over Uber censureert.

Desalniettemin kijkt de directeur door een roze bril naar de toekomst. “Het zou me niet verbazen als Beijing de komende vijf jaar meer gaat innoveren dan Silicon Valley. Dat is waar het gaat gebeuren”, klinkt het. (Belga/Nu/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content