Redelijk 2014 voor Adidas

Het ergste lijkt achter de rug bij Adidas. De koers is bezig aan een proces van uitbodeming en ging op de tradingupdate weer boven 60 EUR.

Adidas heeft op zijn zachtst gezegd geen topjaar achter de rug. De koers onderging deze zomer de grootste aderlating in vele jaren, na erg teleurstellende halfjaarresultaten. Om te beginnen bleken de cijfers van golfdochter TaylorMade bijzonder zwak te zijn (18% omzetdaling). Daarnaast was er de negatieve impact van Rusland door de geopolitieke spanningen (Oekraïne). De vrije val van de roebel (RUB) kostte Adidas omzet en winst.

Op de jaarcijfers van de Duitse sportartikelengigant is het nog wachten tot 5 maart, maar het bedrijf gaf al een tradingupdate over het afgesloten boekjaar 2014. Als we geen rekening houden met desinvesteringen, is er een omzettoename met 6% tot 14,8 miljard EUR bij constante wisselkoersen, en met 2% in euro. De retailactiviteiten van Adidas scoorden de sterkste prestatie met +11% bij constante wisselkoersen. De Amerikaanse dochter liet voor het zevende opeenvolgende jaar omzetgroei optekenen: het afgelopen jaar met 5% bij constante wisselkoersen. Die cijfers geven wel aan dat het vierde kwartaal niet ontgoocheld heeft.

Ergste achter de rug

Het bedrijf kon ook al meegeven dat de winst zonder eenmalige elementen, zoals afschrijvingen voor goodwill, in de buurt van de vooropgestelde 650 miljoen EUR zal liggen. Het ergste lijkt achter de rug bij Adidas. Vooral Angelsaksische investeerders dringen aan op extra maatregelen om meer aandeelhouderswaarde te creëren. De koers is bezig aan een proces van uitbodeming en ging op de tradingupdate weer boven 60 EUR. We zien in het Adidas-aandeel een stevige herstelkandidaat voor 2015. Het aandeel blijft dan ook koopwaardig (rating 1A).

Partner Content