Michelin geeft een verkapte winstwaarschuwing

De koers van Michelin reageerde negatief op de tradingupdate over het derde kwartaal.

De omzet van Michelin kwam met 5,12 miljard EUR onder de analistenconsensus van 5,33 miljard EUR uit. Toch was opnieuw sprake van een groei van 2%, na de daling met 1,5% in de eerste jaarhelft. Door de sterke euro zullen de wisselkoersverliezen dit jaar wellicht tot 250 miljoen EUR oplopen, in plaats van de ingeschatte 150 miljoen. Die kunnen de volumegroei volledig of zelfs meer dan volledig tenietdoen. De verkapte winstwaarschuwing van Michelin stuurde de koers weer tot lichtjes voorbij de aankooplimiet voor de voorbeeldportefeuille. Maar we hebben vertrouwen op lange termijn in de bandenkampioen, die goedkoop gewaardeerd blijft. We handhaven dan ook het advies ‘koopwaardig’ (rating 1C).

De aandeelhouders van Lumina Copper zijn met de schrik vrijgekomen na de tussentijdse parlementsverkiezingen in Argentinië van zondag. Argentinië hanteert een Amerikaans kiessysteem, met om de vier jaar presidentsverkiezingen en een gedeeltelijke vernieuwing van het parlement. Om de twee jaar wordt een deel van het parlement vernieuwd. Zoals verwacht zijn die tussentijdse parlementsverkiezingen uitgedraaid op een forse nederlaag voor de Peronistische partij van president Cristina Fernandez de Kirchner. De partij zakte naar 33% van de kiezers en verloor in sommige districten zo goed als de helft van de stemmen. Maar dat volstond om haar meerderheid in het parlement niet te verliezen. Dat verklaart de initiële koersterugval bij Lumina.

Toch hebben de Argentijnen zich duidelijk uitgesproken voor een ander beleid. Daarom mogen de kandidaat-kopers van het Argentijnse Taca Taca-project ervan uitgaan dat de veranderingen in het economische beleid er zullen komen. We blijven dan ook mikken op een goede afloop: de verkoop van het Taca Taca-project tegen een beduidend hogere prijs dan de huidige beurskoers. Het aandeel is nog altijd ‘koopwaardig’ (rating 1C).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content