MDxHealth verhoogt omzetverwachting

We hadden het al bij de halfjaarrapportering verwacht, maar vorige week heeft het diagnosticabedrijf MDxHealth dan toch zijn omzetverwachting voor 2016 verhoogd.

Tot nu mikte MDxHealth (MDxH) op een toename tussen 30 en 50%, maar die verwachting is nu opgetrokken naar minstens 60%. In het eerste semester steeg de omzet met 65% (van 7,9 tot 12,9 miljoen USD), waarbij de omzet uit de verkoop van ConfirmMDx voor prostaatkanker steeg met 56%, tot 10,8 miljoen USD. De overige 2,1 miljoen USD omzet bestaat grotendeels uit royalty’s en mijlpaalbetalingen op de verkoop van Cologuard, een op stoelgang gebaseerde innovatieve darmkankertest van Exact Sciences.

De opname van ConfirmMDx in de National Comprehensive Cancer Network-richtlijnen (NCCN) in maart heeft dus wel degelijk het verhoopte effect. In de eerste jaarhelft werden tien nieuwe verzekeringscontracten afgesloten, en in augustus volgde een belangrijk contract met Cigna, een van de vijf grootste Amerikaanse verzekeringsmaatschappijen. Deze week kondigde MDxH een Amerikaans contract aan voor ConfirmMDx met Indepence Blue Cross, het eerste in een groep van 38 zorgverzekeraars (BCBSA), die in totaal 98 miljoen mensen verzekeren, en een contract met het European Health Center Innovation voor de verdeling in Polen van zowel ConfirmMDx als SelectMDx, de tweede eigen prostaatkankertest.

Voor eind 2016 komt AssureMDx, een op urine gebaseerde blaaskankertest, op de markt. De kaspositie eind juni van 20,1 miljoen USD volstaat niet om eind 2017 of begin 2018 de overbrugging naar winstgevendheid te maken. We blijven ervan uitgaan dat de extra financiering zonder kapitaalverhoging zal gebeuren, al is de markt daar duidelijk wel voor beducht. Het dubbele goede nieuws stuurde het aandeel 20% hoger. We bevestigen het koopadvies (rating 1C).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content