Geen verkoopcijfers van Jetrea

De bedrijfstop van Thrombogenics heeft ervoor gekozen om naar aanleiding van de tradingupdate over het derde kwartaal geen verkoopcijfers voor het middel tegen oogziekten Jetrea mee te delen.

De bedrijfstop van Thrombogenics heeft ervoor gekozen om naar aanleiding van de tradingupdate over het derde kwartaal geen verkoopcijfers voor het middel tegen oogziekten Jetrea mee te delen. Het is daar wettelijk niet toe verplicht. Voor de markt is dat een teken dat er nog geen beterschap zit in die cijfers, na de teleurstellende verkopen in de eerste jaarhelft. Het Leuvense biotechbedrijf voert dan ook zijn inspanningen op om de afwachtende houding bij de specialisten om te buigen in een proactieve houding, zodat ze veel sneller Jetrea gebruiken zodra een diagnose wordt gesteld. We herhalen dat het nog te vroeg is voor grote conclusies over het verkooppotentieel van Jetrea. De jaarcijfers 2013 zullen ons iets wijzer maken, onder meer omdat we dan een eerste indicatie krijgen over hoe de verkoop via Alcon buiten de VS verloopt. We handhaven onze positie (rating 3C).

Hoewel we laat waren met onze aankoop, zit er nog altijd heel wat schwung in de koers van Bolloré. De Franse holding van Vincent Bolloré – een play op Afrika – werd hoger gestuwd door twee gebeurtenissen: de herstructurering van het Franse Vivendi (ongeveer 15% van de intrinsieke waarde) en vooral de beursgang van dochter Bolloré Blue Solutions (elektrische batterijen en de elektrische wagens Bluecar). Er werd eind oktober 10% geplaatst tegen 14,50 EUR en de koers steeg meteen naar 22 EUR. De tradingupdate over het derde kwartaal (omzet van 2,63 miljard EUR) deed de koers gas terugnemen, maar die cijfers zijn voor een holding toch van minder belang dan voor een industrieel bedrijf. Bolloré zagen we als belegging op lange termijn (Afrika), maar de aankoop pakt ook al goed uit op korte termijn (rating 1B).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content