Cruciaal jaar voor Thrombogenics

Tegen midden dit jaar krijgen we een beter zicht op de toekomst van Thrombogenics.

Regelmatig komt er positief nieuws over Thrombogenics. De Franse controleautoriteiten zetten nu ook het licht op groen voor de terugbetaling van Jetrea, het middel tegen oogziekten van Thrombogenics. Dat is een opsteker voor het Leuvense biotechbedrijf, nadat de verkoopcijfers in 2013 onder de verwachtingen bleven. Beleggers hoeven midden maart nog niet te rekenen op een noemenswaardige verbetering van de resultaten, na de teleurstellende verkopen in de eerste jaarhelft. Maar het management is niet bij de pakken blijven zitten. Het heeft een aantal strategische aanpassingen doorgevoerd om van Jetrea dit jaar een verkoopsucces te maken.

Flink wat werk

We gaan er nog altijd van uit dat Jetrea een degelijk product is, dat werkt. Maar dat er nog flink wat werk is om de wait-and-seehouding bij de specialisten om te buigen in een proactieve houding om veel sneller Jetrea voor te schrijven zodra een diagnose wordt gesteld, is ook een feit. Vandaag worden nog altijd drie op de vier injecties met Jetrea uitgevoerd bij patiënten van wie de oogaandoening in een vergevorderd stadium is. Die groep patiënten is maar een vijfde van het potentieel.

Een ander probleem van Thrombogenics is de Amerikaanse verkoopploeg. Eind 2012 en begin 2013 heeft het dat team heel snel moeten rekruteren. De organisatie werd intussen grondig geherstructureerd. Heel belangrijk is ook hoe de verkopen bij Alcon/Novartis, de partner van Thrombogenics buiten de Verenigde Staten, op gang komen.

De jaarcijfers van 2013 zullen ons iets wijzer maken, maar vooral tegen midden dit jaar krijgen we een beter zicht op de toekomst van Thrombogenics. We handhaven onze positie (rating 3C).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content