Barco doet eerste overname

Om de koers nu nog substantieel hoger te krijgen, zal Barco met geloofwaardige overnames moeten komen. Begin deze week was er een eerste, bescheiden stap met de aankoop van Advan.

Na de opname van Barco in de voorbeeldportefeuille hebben we enkele maanden moeten wachten eer de koers op dreef kwam. Dat gebeurde pas toen de visualisatiespecialist met een veel beter dan verwachte tradingupdate naar buiten kwam. De analistenconsensus voor het eerste trimester stond op een omzet van 220 miljoen EUR, maar het West-Vlaamse technologiebedrijf toonde een kwartaalomzetcijfer van 241,6 miljoen EUR. Dat was niet alleen bijna 10% boven de gemiddelde analistenschatting, maar ook 14,6% meer dan in de eerste drie maanden van 2014.

De aangename verrassing kwam van de grootste afdeling, Entertainment. Daar zagen we een omzettoename met 18,4%, tot 134,9 miljoen EUR. Het gunstige effect van de forse klim van de Amerikaanse dollar (USD) liet zich voelen, sneller dan analisten hadden ingeschat. Het is echter wachten tot de halfjaarresultaten voor een eventuele aanpassing van de (voorzichtige) vooruitzichten. Het orderboek was met 37,5 miljoen EUR gestegen sinds het jaarbegin, tot 339,7 miljoen EUR. De markt reageerde dan ook positief op de tradingupdate.

Om de koers nu nog substantieel hoger te krijgen, zal Barco met geloofwaardige overnames moeten komen. De visualisatiespecialist zit sinds na de verkoop van de defensieafdeling op een aanzienlijke oorlogskas van ruim 200 miljoen EUR. Begin deze week was er een eerste, bescheiden stap met de aankoop voor 18,5 miljoen USD van Advan, een producent van hoogwaardige LCD-displays uit Silicon Valley (omzet 22 miljoen USD).

Tegen 1,1 keer de verwachte boekwaarde en 6 keer de verwachte verhouding tussen de ondernemingswaarde (ev) en de bedrijfskasstroom (ebitda) blijven we het aandeel te goedkoop vinden. We handhaven dan ook het advies koopwaardig (rating 1B) met een faire waarde van 66 EUR.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content