7C Solarparken geeft convertible uit

In het verlengde van het nieuwe strategische plan van 2016 tot 2018 kondigde 7C Solarparken, de Belgische uitbater van zonnepanelenparken, de uitgifte van een converteerbare obligatie aan.

De converteerbare obligatie moet het nieuwe strategische plan 7C Solarparken deels financieren. Het gaat om een uitgifte van 2,5 miljoen EUR met een looptijd van één jaar en een coupon van 2,5% bruto. De conversieratio is 1 op 1. Per converteerbare obligatie kan de bezitter dus na twaalf maanden één nieuw aandeel verwerven tegen een conversieprijs van 2,5 EUR per aandeel, wat dus eigenlijk geen of nauwelijks een premie inhoudt ten opzichte van de huidige koers. Per 42 aandelen kunnen 7C-aandeelhouders intekenen op één converteerbare obligatie met een uitgifteprijs van 100% en een nominale waarde van 2,50 EUR. De intekenperiode is begonnen op 5 oktober en loopt tot en met 18 oktober middernacht.

Gezien de uiterst gunstige voorwaarden (geen premie!), kunnen we de kapitaaloperatie aan de aandeelhouders van 7C Solarparken alleen maar sterk aanbevelen. Het is echter niet de gewoonte om converteerbare obligaties op te nemen in de voorbeeldportefeuille. Enkel daarom verzaken we aan ons recht om 29 converteerbare obligaties te kunnen aankopen tegen 2,50 EUR. We zullen onze voorkeurrechten te gelde maken (rating 1B).

De kern van het plan is een stijging van de nettokasstroom per aandeel – de bedrijfskasstroom (ebitda) min interestlasten min belastingen – naar 0,53 EUR per aandeel dankzij de uitbreiding van de portefeuille met PV-parken naar 115 MW in 2017. Daarna wil 7C in 2018 een nieuwe kwantumsprong maken richting 200 MW. Dat kan gebeuren via de verkoop aan een grotere speler, een fusie van gelijken of de overname van een kleiner bedrijf (zoals met Colexon Energy in 2014), maar ook via de instap van een sterke financiële partner die de versnelde groei kan ondersteunen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content