Volkswagen houdt Europese beurzen in de plus

De Europese beurzen noteren nog steeds in de plus, met relatief beperkte winsten voor de belangrijkste indices. Het sentiment wordt in positieve zin ondersteund door Volkswagen, dat beter dan verwachte resultaten bekendmaakt. TomTom verhoogde anderzijds de prognoses voor het lopende boekjaar.

In de beleggingsklasse van Europese aandelen blijft professor Duchateau in de buurt van de benchmarkpositie. Hierbij wordt vooral nadruk gelegd op Duitse waarden zoals BASF, Bayer, BMW en Adidas en Scandinavische waarden, zoals H&M, Novozymes of Svenska Cellulose, sporadisch aangevuld met enkele specifieke Zuid-Europese posities, zoals Inditex, of l’Oréal.

De onderweging in Europese banken werd (voorlopig) weggewerkt met nadruk op de middelgrote waarden, zoals Socgen, Svenska handelsbanken en BBVA. De dure Belgische beurs blijft Duchateau echter grotendeels vermijden.

In de respectievelijke obligatieposities worden vooral eerder kortlopende obligatiefondsen opgezocht, substantieel aangevuld met keuzes uit het segment van de Emerging bonds. Meer van Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content