Volkswagen Group heeft nu echt last van Europa

Volkswagen heeft EUR 0,09 meer winst per aandeel in het eerste kwartaal overlegd dan waarmee de markt gemiddeld rekening had gehouden. Aan de fair value van het aandeel van EUR 195 verandert niets.

De winst per aandeel in het eerste kwartaal bedroeg EUR 4,24. Dat is boven de verwachting, maar EUR 2,60 minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het bedrijf blijft bij de verwachting voor het hele boekjaar: meer omzet en helaas een vlakke ontwikkeling van de operationele winst.

ABN Amro verwacht dat Volkswagen blijft profiteren van haar mondiale schaalgrootte, de introductie van een goedkopere productielijn en op termijn economisch herstel in Europa.

De analisten van de bank vinden het aandeel aantrekkelijk gewaardeerd. De huidige koers ligt bijna een kwart onder de raming van de reële waarde van het aandeel van EUR 195.

In de eerstekwartaalresultaten zijn ook de inkomsten van Porsche opgenomen.

De omzet daalde met 1,1% licht, maar zonder Porsche met bijna 10% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De oorzaak daarvan was de zwakke Europese automarkt. Andere regio’s in de wereld konden die zwakte niet compenseren, zoals wel het geval was in de afgelopen twee kwartalen. Noord-Amerika was een lichtpuntje.

De omzet in deze regio steeg met bijna een kwart, vooral met dank aan Porsche. Ook Volkswagen en Audi droegen bij aan de groeiende verkopen. ABN Amro is koper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content