Vlucht van beleggers richting hoogrenderende munten uit groeimarkten

Geconfronteerd met flinterdunne opbrengsten uit vastrentende waarden, gaan steeds meer beleggers op zoek naar alternatieven. Wereldwijd wordt een vlucht van de beleggers richting hoogrenderende munten uit groeimarkten vastgesteld.

De valuta-oorlog uit de afgelopen weken heeft de appetijt voor de emerging markets alleen maar doen toenemen. Michael Power, global strategist bij Investec Asset Management, spreekt van de ultieme paradox op de financiële markten.

De beleggers zitten op een neutrale asset allocatie, waarbij slechts 15% van hun kapitaal in de emerging markets werd belegd. Vewacht mag worden dat de portefeuilles in de toekomst meer aan de gewijzigde realiteit aangepast gaan worden.

Verwacht wordt tevens dat de emerging markets in de komende jaren goed gaan zijn voor ongeveer 85% van de groei van de wereldeconomie.

Daar staat tegenover dat de emerging markets nog altijd ondervertegenwoordigd zijn in de globale aandelenportefeuilles. Ze zijn bijvoorbeeld nog maar goed voor 15% van de totale beurskapitalisatie van de MSCI world index.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content