Vivendi en Unilever hoger op de cijfers, Mobistar en AstraZeneca fors in het rood

De Europese beurzen zijn vandaag stabiel tot iets hoger geopend, met de BEL 20 als uitzondering die de regel bevestigt. Het sentiment werd onder andere ondermijnd door de tegenvallende resultaten die mobiele operator Mobistar bekendmaakte. De BEL 20 opende zowat driekwart procent lager, met een verlies voor Mobistar van ruim 5%.

In Europa waren er vanmorgen heel wat bedrijven die kwamen rapporteren en de kwaliteit van die cijfers was zeer ongelijk. Vivendi en Unilever hoger op de cijfers, Alcatel Lucent en AstraZeneca fors in het rood.

Mobistar stelt duidelijk teleur

Mobistar maakte vandaag zijn resultaten voor het eerste kwartaal van 2012 bekend. De resultaten zijn in lijn met de vooropgestelde verwachtingen, zo stelde het bedrijf. De geconsolideerde omzet haalde hetzelfde niveau als vorig jaar, waar het operationeel- en het nettoresultaat daalden.

De daling van de mtr-tarieven in januari 2012 en de roamingtarieven in juli 2011 hadden een negatieve impact op de resultaten. De regulatoire impact bedroeg voor de Mobistar-groep voor het eerste kwartaal van 2012 respectievelijk 11,6 miljoen euro op de omzet en 5,6 miljoen euro op de EBITDA.

Mobistar zet zijn strategie van convergente diensten verder en blijft investeren in zijn netwerk en zijn klantentevredenheid, zo liet het bedrijf nog weten.

Volgens Emmanuel Carlier van ING is het duidelijk dat Mobistar met de resultaten onder de verwachtingen bleef. Carlier verwacht dat op basis van de guidance die het bedrijf gaf de consensusverwachtingen naar beneden aangepast zullen worden. Hij heeft slechts een neutraal advies voor het aandeel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content