Vincent Juvyns (ING IM): “Maart kan gevaarlijke maand worden!!!!!”

Op het einde van deze maand moet de verbreding van het Europees Stabiliteitsfonds een feit zijn. Het vinden van een oplossing voor een Europees reddingsmechanisme is echter ingewikkeld dan verwacht, zodat het allesbehalve zeker is dat er een effectieve oplossing op tafel komt te liggen. Met name Duitsland en Frankrijk, twee zwaargewichten in Europa, zitten niet op dezelfde golflengte. Het kunnen dus een spannende weken gaan worden!

Vincent Juvyns (ING IM): “Maart kan inderdaad een gevaarlijke maand worden voor de financiële markten. De oplossing voor het stabiliteitsfonds ligt een stuk verder weg, onder andere omdat de nieuwe Ierse eerste minister voordeligere voorwaarden wil voor het reddingsplan dat zijn land recht moet houden. Die vraag werd door de Duitsers niet op applaus onthaald, Angela Merkel liet al weten dat daar geen sprake van kan zijn.”

Het risico bestaat inderdaad dat er geen consensus kan worden gevonden. Juvyns: “Wat er dan moet gebeuren, is hoogst onduidelijk. We kunnen alleen maar hopen dat maart snel echter de rug is zonder al te veel brokstukken. Ik zal blij zijn wanneer de kalender april gaat aanwijzen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content