Vijf regels om in luxehorloges te investeren

Luxehorloges kunnen in sommige gevallen een goede investering zijn, maar dan wel op voorwaarde dat er met een aantal regels rekening wordt gehouden.

Het is namelijk niet zo dat elke horloge automatisch in waarde stijgt. Wie wil diversifiëren met een investering in luxehorloges, moet op de eerste plaats ook met het esthetisch aspect rekening houden.

De Hasseltse juwelier Denis Van Esser, die met AOne zijn eigen horlogemerk heeft ontwikkeld, geeft 5 regels waar iemand die wil beleggen in luxehorloges rekening mee moet houden.

Wie wil kijken naar moderne horloges moet zijn gading vinden bij de meer gecompliceerde modellen die in gelimiteerde edities op de markt werden gebracht door topmerken als Patek Philippe, Vacheron Constantin, Audemars Piguet, Breguet, F.P. Journe, Richard Mille en Greubel Forsey.

Vintage horloges – merken en modellen die al langer op de markt zijn, zijn per definitie schaarser. Van bepaalde modellen van topmerken als Patek Philippe en Rolex is geweten dat ze in de loop van de jaren alleen maar in waarde kunnen toenemen. Ze komen dus als belegging in aanmerking.

Bekijk ook altijd de marktomstandigheden en de prijsevolutie van de modellen die eventueel in aanmerking zouden kunnen komen. De modellen van Patek Philippe in roestvrij staal van de jaren 40 en 50 waren destijds niet zo populair, zodat ze maar op beperkte schaal werden aangemaakt. Momenteel zijn ze veel geld waard precies omdat ze zo zeldzaam zijn.

Hou een horloge goed in ere. Het moet in zijn originele toestand bewaard blijven, zelfs het veranderen van bandje kan de waarde doen dalen. Zorg er voor dat alle originele documenten, certificaten en accessoires bij het horloge blijven, ze kunnen van pas komen in geval van een verkoop.

Koop altijd een horloge dat je graag ziet, zelfs als koop je een horloge vanuit investeringsstandpunt. Laat u niet verleiden door de waan van een dag, maar koop modellen die al lang op de markt zijn en die door een vertrouwde naam gecommercialiseerd worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content