Vierde kwartaal kan meer spanning en sensatie brengen op Wall Street

De futures op Wall Street wijzen in de richting van een lagere opening, op basis van de huidige stand van de futures zou de S&P 500 ongeveer een kwart procent lager gaan openen. Het sentiment wordt onder andere verzuurd door het verder oplopen van de spanningen tussen China en Japan.

We bevinden ons in de laatste week van het derde kwartaal, volgende week begint het vierde kwartaal. Dat vierde kwartaal zou op Wall Street heel wat spannender kunnen worden dan het derde, want zowel de presidentsverkiezingen als het zoeken naar een oplossing voor de fiscale klip staan op de agenda.

Spanje haalt opnieuw goedkoper geld op

Positief was volgens volgens ABN Amro het feit dat Spanje er vorige week in slaagde om EUR 4,8 miljard uit de markt te halen tegen een aanzienlijk lagere rente dan bij de vorige emissie.

Daarnaast bleken de inkoopmanagers in de Europese industrie in september iets minder pessimistisch dan in augustus en dat was ook beter dan gemiddeld genomen was verwacht.

Daar stonden echter nogal wat negatieve ontwikkelingen tegenover. De Japanse export is in augustus voor de derde maand op rij gedaald en de Chinese industriële productie daalde in september voor maar liefst de achtste maand achtereen.

De AEX sloot vrijdag op 334,15 en dat was ruim een procent lager dan de vrijdag ervoor. Technisch gezien hobbelt de AEX op en neer tussen de steun op 326,86 en de weerstand op 340,22. Een weekslot buiten deze zone zou wat meer informatie verschaffen over het verloop in de nabije toekomst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content