Vestas Wind voorziet lastige tijden

Vestas Wind rapporteerde in de loop van augustus cijfers over het tweede kwartaal. De resultaten kwamen overeen met de voorlopige cijfers die het bedrijf enkele weken eerder publiceerde.

Wel liet Vestas weten, dat een lagere orderomvang zal resulteren in minder hoge GW (gigawatt) volumes. ABN Amro volgt het aandeel Vestas Wind met een houdadvies.

Vestas Wind bevestigde dus de eerder gepubliceerde voorlopige cijfers over het tweede kwartaal. De grootste fabrikant van windturbines ter wereld zag de omzet met 15% stijgen ten opzichte van dezelfde periode jaar, om uit te komen op EUR 1,61 miljard.

De winst voor rente en belastingen (EBIT) daalde met 48% en bedroeg EUR 40 miljoen (exclusief eenmalige items). Onder de streep boekte Vestas Wind een netto verlies van EUR 8 miljoen.

Weinig nieuws te melden

Met betrekking tot heel 2012 handhaafde Vestas Wind de eerder afgegeven prognose voor wat betreft de EBIT marge, die naar verwachting tussen de 0% en 4% zal liggen. Voor wat betreft de omzet hanteert de windturbinefabrikant nog altijd een prognose van EUR 6,5 miljard tot EUR 8,0 miljard.

Wel verlaagde Vestas Wind gisteren de verwachte volumeomvang van 7 GW naar 6,3 GW (-10%). Ook voor 2013 werd de volumeomvang neerwaarts bijgesteld. Tevens kondigde het bedrijf aan, nog eens 1400 arbeidsplaatsen te zullen schrappen.

De cijfers van Vestas Wind bevatten, wat ABN Amro betreft, weinig nieuws ten aanzien van het afgelopen kwartaal. Wel sloeg het management gisteren een meer voorzichtige toon aan voor wat betreft de komende kwartalen.

De marktomstandigheden voor Vestas Wind blijven uitdagend, onder meer vanwege de hevige concurrentie vanuit China. Het ziet ernaar uit dat Vestas Wind lastige tijden tegemoet gaat, al denken de analisten van de bank dat de negatieve factoren inmiddels in de koers van het aandeel verdisconteerd zijn. ABN Amro handhaaft het houdadvies voor het aandeel Vestas Wind.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content